HEVOSTAITO

HEVOSTAITO

Hevostaito on tunnun ja tekniikan tasapainoa. Ihmisen ensimmäisenä tehtävänä on auttaa hevosta selviytymään elämästä ihmisten kanssa, ja luoda hevoselle turvallinen tila oppia uutta. Lopullinen päämäärä on, että sinusta tulee oman hevosystäväsi kehityksen keskeinen tuki.

Koulutuksen tavoitteena on

• Kehittää taitoasi tukea hevosen tunnetilaa ja oppimista. Opit, miten oikeat työskentelytavat ja avoin sisäinen asenne päivittäisissä perusasioissa luovat molemminpuolisen turvallisen ja vankan siteen sekä luottamuksellisen suhteen sinun ja hevosesi välille.

• Kehittää taitoasi tunnistaa hevosen kehonkielen, mikro- ja makroilmeiden merkityksiä eri tilanteissa ja tehtävissä. Hevosen biomekaniikan, fysiologian ja elintoimintojen perusteiden ja vaatimusten sekä kehollisuuden ja tunteiden aito yhdistyminen mahdollistaa syvemmän hevostaidon.

• Kykysi rentoutua ja levätä itsessäsi vahvistuu. Syvennyt siihen, mitä läsnä oleva nollatila kokemuksellisesti tarkoittaa ja löydät yksinkertaisia keinoja vahvistaa sitä itsessäsi. Kaikki hevostaito palaa ihmisen sisäiseen tilaan, joka on hevostaidon tuolla puolen. Vahvistat herkkyyttä, arvokkuutta, lämpöä ja kauneutta, joka on niin jokaisen hevosen kuin ihmisenkin sisimmässä.

• Käytännössä hevosen tulee oppia käyttämään kehoaan ratsuna oikein. Keskitymme maasta käsin tehtäviin harjoituksiin, jotka tukevat hevosen kykyä liikkua terveellä tavalla. Hevosen huomatessa, että sen tarpeet ja herkkyys tulevat kuulluiksi ja ymmärretyiksi, se tarjoaa itsensä iloisena ja vapaaehtoisesti työskentelyyn ihmisen kanssa.

• Kehityt säilyttämään yhteyden isommassa liikkeessä sekä tempojen ja askellajien muutoksissa. Syvennymme klassisten liikkeiden ja askellajien kokeiluun sekä aloittamiseen hevosten kanssa.

”Haluaisin teidän kaikkien tuntevan sen ajattoman tunteen, kun hevonen vastaa rauhallisena hetkellä missä vasta ajattelet kysyväsi. Tai kun intuitio kertoo sinulle tapahtumista hetkeä ennen kun ne tapahtuvat. Tai kun rentoutuneena, mielen ”nolla-tilassa” saat kauempaa taianomaisen yhteyden hevoseen tekemättä mitään näkyvää”
Esa

Koulutus pitää sisällään 6 lähiopetuspäivää.
14.10 klo 11-17
18.11. klo 11-17
16.12 klo 11-17
13.1 klo 11-17
10.2 klo 11-17
10.3 klo 11-17

Paikka: Niinimäentie 322, 12600 Läyliäinen

Olen tarvittaessa tukenasi myös lähipäivien väleissä. Lähipäivissä on läsnäolovelvoite. Pakottavasta syystä tapahtuvan poissaolon korvaamistarpeesta sovit kanssani erikseen. Mikäli joudut keskeyttämään koulutuksen jostakin syystä, voit ilman lisäkorvausta jatkaa koulutuksen loppuun seuraavan alkavan ryhmän mukana.

Ilmoittaudu: esa@soulteam.fi, 045 3290651.
Tai tilaa koulutus omalle tallillesi.

Pidän ryhmät pieninä varmistaakseni jokaiselle henkilökohtaisen ohjauksen. Koulutuksen hinta 190€/päivä (sis. alv.)