ESA JA HEVOSET

ESA JA HEVOSET

Olen elänyt hevosten kanssa koko elämäni ja opettanut vuosikymmeniä hevostaitoa ja hevosongelmien ratkaisua. Viime vuosina olen ollut erityisen kiinnostunut ihmisen ja hevosen välisen vuorovaikutuksen laadun kehittymisestä.

Hevostaidossa ihmisen sisäinen asenne antaa perustan kaikelle muulle. Se on kehittymisen ja oppimisen ehto. Ilman myötätuntoa parhainkaan tekniikka ei riitä. Myötätunto mahdollistaa herkemmän virittymisen toisen sisäiselle maailmalle ja auttaa tunnistamaan, millaiset teot luovat tilaa yhteiselle, samansuuntaiselle energialle. Myötätuntoinen asenne auttaa pois liiallisesta suorittamisesta ja tukee hevosen tunnetilojen ja kehonkielen oikeansuuntaista tulkitsemista.

Erityisosaamisalueeni:

Maastakäsittely alkeista vaativaan libertytyöskentelyyn

Hevosen bioenergetiikkaa ja oikeanlaista kehonkäyttöä tukeva työskentely

Tunnun ja tekniikan tasapainon löytäminen

Kehonkielen selkeys ja pehmeys

Tutkimushankkeet:
Teemme Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksen systeemiälyn tutkimusryhmässä tutkimusta hevosen ja ihmisen vuorovaikutukseen liittyen.

”Haluaisin teidän kaikkien tuntevan sen ajattoman tunteen, kun hevonen vastaa rauhallisena hetkellä missä vasta ajattelet kysyväsi. Tai kun intuitio kertoo sinulle tapahtumista hetkeä ennen kun ne tapahtuvat. Tai kun rentoutuneena, mielen ”nolla-tilassa” saat kauempaa taianomaisen yhteyden hevoseen tekemättä mitään näkyvää, ja ystäväsi kääntyy sekä tulee luoksesi kuin kutsun saaneena. Toivon sinun kokevan saman pakahduttavan tunteen kuin esitellessäni oria näyttelyssä, kun ystäväni ravaa seurassani näyttelykehässä vapaana, ylpeänä, lennokkaana sekä tietoisena omasta upeudestaan ja rajusta kauneudestaan. Tai kun tamma esittelee syntyneen varsansa turvallisin mielin minulle. Hienointa kaikessa on, että se ei ole mahdotonta eikä edes vaikea oppia. Tarvitset vain sitoutumista, rauhallisen mielen, ja halun nauttia avoimena kaikesta mitä hevonen sinulle tarjoaa. ” EsaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *